Farverige Furesø 2014

Farverige Furesø 2013
Furesøs Integrationsråd inviterede igen i år til FARVERIGE FURESØ
Lørdag d. 14. juni kl. 11.00-15.00. Alle kunne komme og smag på mad fra mange forskellige kontinenter. Der var mad og kaffe fra Tyrkiet og egnsretter fra Argentina, Indien, Kina, Marokko samt æblekage fra Danmark. Der blev lavet en masse underholdning til både børn og voksne. Adgangen var ganske gratis og der var også gratis balloner til alle børn og et udendørs teater.
Lørdag den 14. juni 2014 fra kl. 11.00-15.00 blev der sat kulør på Furesø Kommune for at hylde mangfoldigheden. Årets store kulturelle arrangement ”Farverige Furesø” løb nemlig af stablen igen i år i kulturhuset i Farum, og adgangen var ganske gratis.

 

Traditionen tro var det borgmesteren Ole Bondo Christensen, der sammen med formanden for Integrationsrådet, Neslihan Diksan åbnede festivalen.

Det var femte gang, at Farverige Furesø finder sted. Der var et hav af smagsfulde oplevelser, da der ligesom de foregående år også var festlige boder med gratis smagsprøver fra nærmest alle verdenshjørner. Alle var sikret en oplevelse efter egen smag. I år spændte underholdningen fra gambiansk, kinesisk, arabisk og berberisk kalligrafi til brasiliansk dansehold med store bevægelser og masser af energi. Desuden optrådte børneteateret: ”Campisterne”, som brugte kropsprog og mimer, så alle nationaliteter kunne være med. Trioen Markando kom også for at spille argentinsk musik. Det var bl.a. rytmer, der havde rødder i gauchoens, de sortes og den indianske befolknings musik. Desuden var der en gratis ballon til alle børn.                                                                      

Midt på dagen blev den årlige Integrationspris overrakt af formanden. Prisen uddeles til personer eller foreninger, der har gjort en forskel, gået nye veje eller vist et stort personligt engagement. I år gik prisen til Unge Alexander Engel, der har startet sin egen rapskole. 

Der var desuden mad fra bl.a. Kina, Argentina, Kina, Marokko, Tyrkiet samt æblekage fra Danmark. Og der var en masse gratis underholdning for både børn og voksne. Dagen forløb i højt humør med mere end 2.500 gæster, og formanden udtalte, at dagen var gået ud over alt forventning. ”Jeg er så glad og stolt over den store deltagelse. Tak for alt den hjælp vi har fået og som har givet mulighed for at hylde mangfoldigheden her i kommunen”.

Sidst opdateret 27. september 2016

Kontakt

Furesø Jobcenter

Hvedemarken 3-5
3520 Farum
Tlf.: 7235 5100

Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

Åbningstider
Telefon og ekspedition
Mandag til onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-17
Fredag kl. 10-14

For pressen
Siden refererer til et pdf-dokument. Læsning kræver Adobe Reader.