Sundhedsprofilen

Furesøs borgere har generelt sunde vaner, men en del af de unge er inaktive og stressede

Sundhedsprofil for region og kommuner 2017

Furesøborgernes sundhedstilstand er generelt god, men der er plads til forbedringer. Særligt i forhold til fysisk inaktivitet og mental sundhed hos de yngre borgere.

I en ny national undersøgelse af danskernes generelle sundhed placerer Furesøs borgere sig flot sammenlignet med Region Hovestaden, og de fleste borgere mener også, at de har en god livskvalitet.
Alligevel giver undersøgelsen anledning til bekymring, da udviklingen på en del livsstilsparametre er gået i den forkerte retning sammenlignet med tidligere undersøgelser.

Særligt de unge føler sig stressede
Undersøgelsen viser at knap en tredjedel af de 16-34 årige borgere i Furesø lever med et højt stressniveau. Det er en stigning på 10 % fra 2010 og er en bekymrende udvikling, da stress som bekendt er en tilstand, der har negative fysiske, psykiske og sociale følger.

Furesøs borgere er for inaktive
Mens furesøborgerne generelt er sundere end gennemsnittet i Region Hovedstaden, så adskiller man sig negativt i Furesø Kommune, når det drejer sig om fysisk inaktivitet i hverdagen.

Furesøborgerne transporterer sig typisk i bil eller med bus/tog til og fra arbejde, og mere end fire ud af fem af de 16 – 34årige har mange stillesiddende timer i hverdagen (fx på arbejde, TV, computer og bilkørsel), hvilket er en del over gennemsnittet i Region Hovedstaden.

Det politiske udvalg for sociale forhold, Sundhed og et godt Seniorliv vil i løbet af 2018 arbejde med en ny sundhedspolitik for Furesø Kommune,  med afsæt i data blandt andet fra ”Sundhedsprofil for Region Hovedstaden og Kommuner 2017”.

Fakta - Udpluk fra Sundhedsprofilen 2017 for Furesø Kommune:

Ryger dagligt: 13 % (Region Hovedstaden 16 %)

Storforbrug af alkohol: 8 % (Region Hovedstaden 8 %)

Usundt kostmønster: 10 % (Region Hovedstaden 12 %)

Meget total stillesiddende tid: 66 % (Region Hovedstaden 64 %)

Overvægt: 42 % (Region Hovedstaden 44 %)

Højt stressniveau: 21 % (Region Hovedstaden 26 %)

 

Sundhedsprofilerne for region og kommuner er skrevet og udgivet af Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed, Region Hovedstaden.

Du finder Sundhedsprofil 2017 og Sundhedsprofil 2013  herunder.

Sidst opdateret 17. maj 2018

Kontakt

Social- og Sundhedssekretariatet

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4000

E-mail: sundhed@furesoe.dk


Find Social- og Sundhedssekretariatet på Krak

Siden refererer til et pdf-dokument. Læsning kræver Adobe Reader.