Skulpturparken

Skulpturer
Skulpturparken
Farum Hovedgade 43
3520 Farum

Det var sommeren 1999 og midt i Farum på en stor grøn plæne arbejdede otte kunstnere på at skabe store uformelige stenblokke i marmor og granit om til skulpturer.

Et internationalt skulptør symposium

De otte skulptører kom fra hele verden for at forvandle den naturskønne park tæt på Farum Sø til Farum Skulpturpark
Mens arbejdet med skulpturerne skred frem, fik parken mange besøg. I et hjørne af parken var der rejst et udstillingstelt, hvor man kunne se mindre og færdige skulpturer af de arbejdende kunstnere.
Søndag d. 29. august var der fernisering, og folk strømmede til i tusindtal for at være med til at fejre de færdige skulpturer med fest, farver og musik.

De færdige skulpturer

De færdige skulpturer er i deres udtryk meget forskellige og modsvarer på fortrinlig vis hinanden i komposition, farver og materiale. Samtidig beretter de også om mangfoldigheden i kunstnernes opfattelse og arbejde med sten. En natursten er slet og ret naturens værk, og de enkelte sten adskiller sig som sådan ikke meget fra hinanden. Efter en kunstnerisk forarbejdning og formgivning forholder det sig ganske anderledes. Ved symposiets begyndelse var resultatet naturens. Nu står den færdige kunst – efter en målrettet, kreativ og kunstnerisk bearbejdelse. De otte skulpturer er:

"The Cloud" Yaël Artsi (Israel)

"Meditative Place" Jun-Ichi Inoue (Japan)

"Clair de Lune" Nicolas Bertoux (Frankrig)

"Earth Weaving" Tetsuo Harada (Japan)

"Vandvogteren" Jesper Neergaard (Danmark)

"Bulls" Kemal Tufan (Tyrkiet)

"Playful Waves" Cynthia Sah (Hong Kong)

"Se ind i lyset" Pål Svensson (Sverige)

Det var den israelske skulptør Yaël Artsi, der oprindelig lancerede ideen og var koordinator på projektet. I løbet den måned kunstnerne arbejdede med deres stenblokke, talte alle borgere om "det der skete nede i parken" . Mange opsøgte det åbne værksted, og en fantastisk dialog skabtes i mødet mellem kunstnere og borgere. Der blev ved denne meget specielle begivenhed udgivet et smukt hæfte og en video, som viser en travl august måned i Farum i 1999.
Sidst opdateret 11. januar 2017

Kontakt

Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv

Borgerservice

Tlf.: 7235 4000
Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

Kultur og Idræt

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4730
Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

For pressen

Skulpturparken

Farum Hovedgade 43
3520  Farum

Find Skulpturparken på Krak

Relevante links