Topbillede til fanebladet borger

Furesø danner rammen om nyt tilbud af erhvervsrettede ungdomsuddannelser i regionen

Furesø skal have erhvervsuddannelser og meget gerne et campusmiljø, der skal sikre, at flere unge kommer i gang med en ungdomsuddannelse tæt på deres bopæl. Det har været ønsket hos borgere, kommune og det lokale erhvervsliv længe. I 2016 fik drømmen vind i sejlene, da Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling sagde ja til at etablere erhvervsrettede ungdomsuddannelser i Furesø. Campus Furesø åbner dørene i august 2017.

Projektet med at etablere erhvervsrettede ungdomsuddannelser har været undervejs længe. Herunder har vi samlet information om milepælene i processen:

 

Januar 2017

Rudersdal og Furesø går sammen om ny 10. klasse

De sidste år har der været faldende elevtal i kommunens 10. klassestilbud på Toftevangskolen i Birkerød. Politikerne har gennem flere år ønsket at tilbyde et bedre og bredere 10. klassestilbud, hvor de unge både kan orientere sig mod en erhvervsuddannelse og en gymnasieuddannelse. Løsningen er blevet et tværkommunalt samarbejde med Furesø Kommune.

Uddannelsesaften om Campus Furesø

Den 12. januar var Teatersalen i Farum Kulturhus fyldt med unge 9. klasse-elever og deres forældre, der var nysgerrige på det nye Campus Furesø. På uddannelsesaftenen var der info nok at hente om de tre nye 10. klasser, der åbner i august 2017 - Erhvervsskolerne, Egeskolen, Furesø Ungeråd, Kruses Gymnasium, Furesø fælleselevråd-FFE, Driftsgården Værløse, Aasted Aps, UU-Sjælsø og Furesø Erhvervsforening stod klar til at svare på alle tænkelige spørgsmål. 

December 2016

Aftale på plads: Lære- og praktikpladser til Furesøs unge

En stor milepæl blev nået, da Furesø Kommune, erhvervsforeningerne og erhvervsskolerne tirsdag indgik partnerskabsaftale om flere lære- og praktikpladser til Furesøs unge.

De unge glæder sig til Campus Furesø

Torsdag den 8. december mødtes repræsentanter fra Furesø Ungeråd og Furesø Fælleselevråd til workshop om de nye erhvervsuddannelser i Furesø. De unge drøftede ivrigt, hvordan man bedst muligt kommer ud med budskabet om det nye tilbud til kommunens 9. klasser, og hvad et godt studiemiljø bør indeholde. 

Oktober 2016

Erhvervsrettede ungdomsuddannelser kommer til Furesø

Furesø har gennem længere tid samarbejdet med fire erhvervsskoler om at få ungdomsuddannelser til kommunen. Nu har Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling sagt ja: Furesø bliver rammen om et nyt tilbud af erhvervsrettede ungdomsuddannelser i regionen.

April 2016

Et skridt nærmere ungdomsuddannelsestilbud i Furesø

Etableringen af erhvervsskoler i Farum vil åbne for flere muligheder omkring 10. klasse, som kan give de unge et bedre kendskab til de forskellige uddannelsesretninger og dermed et bedre grundlag for at vælge den rette ungdoms- og erhvervsuddannelse.

Januar 2016

Erhvervsuddannelser retter blikket mod Furesø

Fire erhvervsskoler samarbejder nu med kommunen og det lokale erhvervsliv om at lægge billet ind på at etablere et fælles erhvervsuddannelsestilbud i Furesø Kommune.
Sidst opdateret 30. januar 2017

Kontakt

Campus Furesø

Paltholmterrasserne 1,
3520 Farum

TEC tlf.: 2545 3000
Knord tlf.: 8852 6372
UU Sjælsø tlf.: 7268 4450
Egeskolen tlf.: 7235 7450


Siden refererer til et pdf-dokument. Læsning kræver Adobe Reader.