Topbillede til fanebladet borger

Mestringskurser

LÆR AT TACKLE og Komiteen for Sundhedsoplysning
LÆR AT TACKLE og Komiteen for Sundhedsoplysning
Furesø Kommune samarbejder med en række nabokommuner om at tilbyde kurser til borgere med kronisk sygdom, kroniske smerter og angst og depression.

På kurserne ’Lær at leve med kronisk sygdom’ og ’Lær at tackle kroniske smerter’ får du redskaber og idéer til, hvordan du tackler de udfordringer og problemer, der kan opstå i hverdagen som følge af kroniske sygdomme eller smerter. Kurserne udbydes i samarbejde med Komiteen for Sundhedsoplysning.
 

Lær at tackle kroniske smerter

Kurset omhandler bl.a. balance mellem aktivitet og hvile, et øvelsesprogram, muskelafspænding, håndtering af nedtrykthed og brug af medicin, men også om at kommunikere og sætte sig mål og nå dem!

Kurset er for alle voksne, der har kroniske smerter og alle voksne, der har et familiemedlem med kroniske smerter. Kurset forløber over 6 undervisningsgange a 2 ½ time.

Du kan læse mere om kursusindholdet på www.patientuddannelse.info

Tid og sted

Der planlægges et kursus i løbet af 2016. Nærmere information om dette følger på siden. Se også på samarbejdskommunernes hjemmesider

Lær at tackle kronisk sygdom - et kursustilbud

Har du en kronisk sygdom? Så prøv kurset ’Lær at leve med kronisk sygdom’. Her får du hjælp til at bruge konkrete redskaber og metoder, som kan lette hverdagen, fx hvordan du bedst tackler træthed. Med hjælp fra instruktører deler vi erfaringer og gode råd med hinanden.

Kurset er for alle voksne, der har en kronisk sygdom, og alle voksne der har et familiemedlem med en kronisk sygdom. Kurset forløber over 6 undervisningsgange a 2 ½ time.

Du kan læse mere om kursusindholdet på www.patientuddannelse.info

Tid og sted

Der er ikke nogle kurser under planlægning i Furesø Kommune. Se i stedet på samarbejdskommunernes hjemmesider.

Lær at håndtere angst og depression

Kurset er for voksne, der har lider af angst og/eller depression og voksne, der har et familiemedlem med angst eller depression.

Formålet med kurset er at styrke deltagernes fysiske og psykiske helbred samt livskvalitet. Dette opnås ved, at de på kurset tilegner sig redskaber til at håndtere symptomer og de problemer, der opstår i hverdagen som følge af symptomer eller sygdom.

Kurset løber over 7 uger med undervisning en gang om ugen i 2,5 time hver gang.

Kurset afholdes ikke i Furesø Kommune, men du er velkommen til at kontakte en af samarbejdskommunerne.

Du kan læse mere om kursusindholdet på www.patientuddannelse.info

 

Generelt for alle tre kursustilbud

  • Deltagelse er gratis
  • Der er 12-15 deltagere på et hold
  • Du skal have lyst til at bidrage aktivt i undervisningen
  • Kursusbog stilles gratis til rådighed på kurserne
  • Underviserne på kurserne lever selv med en kronisk sygdom

 

Tilmelding

Tilmelding finder sted på informationsmøde eller ved telefonisk kontakt.

Du har også mulighed for at deltage i andre kommuners kurser. Du finder information om tid og sted på den enkelte kommunes hjemmeside. Du tilmelder dig på et informationsmøde eller ved at kontakte den kommune, hvor du ønsker at deltage.

Kontakt

Vil du vide mere, så kontakt Sundhedsfremmegruppen på sundhed@furesoe.dk eller ring på tlf.: 7235 5657 eller 72355660. Her kan du også tilmelde dig et kursus.

Sidst opdateret 31. maj 2017

Kontakt

Sundhedsstrategisk enhed

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4000

E-mail: sundhed@furesoe.dk


Find Sundhedsstrategisk Enhed på KrakRelevante links