Topbillede til fanebladet borger

Bliv mere robust i hverdagen

Dyrk din mentale sundhed

Mental sundhed handler altså om at kunne overkomme de udfordringer, som livet byder os. Hvis vi er psykisk robuste, vil det hjælpe os langt hen ad vejen. At være robust og have et godt selvværd hænger sammen. Det at opleve og nyde sine små successer kan fx øge selvværdet og dermed ens robusthed. Det kan du blive bedre til ved at lave forskellige små handleplaner for dig selv.

Det kan også hjælpe at forstå, hvad det er der sker i hjernen, når vi oplever noget ubehageligt, som fx mobning, skæld ud eller kritik på en opgave.

www.robusthed.dk kan du læse mere om dette. Siden henvender sig især til de, der arbejder med børn, men kan sagtens give inspiration til voksne eller forældre.

Komiteen for Sundhedsoplysning har desuden lavet en app til personlige handleplaner.

Fritidsaktiviteter og robusthed

De små successer, der kan øge selvværd og robusthed, kan fx komme fra fritidsaktiviteter. Hvis det nu ikke går så godt i skolen, kan det være et andet sted at starte. Læs mere.

 

Gode råd fra sundhedsplejen

Oplever du, at dit barn ikke trives, så kan du udover at tale med lærere og pædagoger, også kontakte barnets sundhedsplejerske. Sundhedsplejen har samlet mange gode råd og vigtig information til børnefamilien.

Sidst opdateret 23. oktober 2017

Kontakt

Social- og Sundhedssekretariatet

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4000

E-mail: sundhed@furesoe.dk


Find Social- og Sundhedssekretariatet på Krak