Topbillede til fanebladet borger

Det blå EU Sygesikringsbevis

EU kort
Skal du rejse til et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz, har du brug for det blå EU-sygesikringskort. Bestil det på borger.dk med dit NemID.

Du bestiller det blå EU-sygesikringskort med dit NemID på borger.dk

Det blå EU-sygesikringskort er et kort, der viser, at du har ret til behandling på samme vilkår som borgerne i det land, du rejser i. Du skal bruge det blå EU-sygesikringskort, når du rejser til et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz.

Læs mere og bestil det blå EU-sygesikringskort på borger.dk 

Læs mere om sygesikring i udlandet

Undtagelse for at bestille med NemID

Som udgangspunkt skal det blå kort bestilles online med NemID, men er du fx dement, uden digitale færdigheder eller er du af andre årsager ikke i stand til at bestille med NemID, skal du kontakte Borgerservice, som kan vurderer, om du kan undtages.

Midlertidigt blåt kort

Har du brug for et midlertidigt blåt kort, inden du får kortet med posten, skal du kontakte Udbetaling Danmark på 70 12 80 81.

Download en guide til mobiltelefonen

Med app'en "European Health Insurance Card" kan du tjekke hvert enkelt land for at se, hvordan du kan få hjælp, og hvad du kan få hjælp til.

Den indeholder generel information om EU-sygesikringskortet, nødtelefonnumre, behandlinger og udgifter, der er dækket, hvordan man anmoder om refundering, og hvem man skal kontakte, hvis man har mistet sit kort.

App'en findes på 24 sprog med nem mulighed for at skifte fra et sprog til et andet.

Du kan hente app'en til din smartphone her:

Læs mere


Bestil tid i Borgerservice
Nyt sundhedskort
Læger og lægeskift
Sygesikringsgruppe
Sygesikring i udlandet

 

Sidst opdateret 20. oktober 2017

Relevante links