Topbillede til fanebladet borger

Klippekort til hjemmehjælp

Hænder
De svageste borgere, der modtager hjemmepleje kan få en halv times ekstra hjemmehjælp om ugen til øget livskvalitet. Det er helt op til borgeren, hvad tiden skal bruges til.

Hvem får klippekortet?

De svageste borgere, der får omfattende hjælp til personlig pleje med hjælp flere gange om dagen. Borgerne får direkte besked af deres hjemmeplejeleverandør – er du i tvivl om du er omfattet kan du spørge din hjemmeplejeleverandør. Man kan ikke ansøge om klippekortet.

Du får klippekortet – en halv time om ugen, så længe du modtager omfattende hjælp og bor hjemme. Klip optjenes og afholdes i uger, hvor du modtager hjemmepleje. Du får ikke klippekort, mens du f.eks. er indlagt på hospital eller Rehabiliteringen, holder ferie eller flytter i plejebolig.

Hvad er et klippekort?

Et klippekort er en mer-hjælp, hvor de svageste borgere tildeles kvalitetstid, der ikke er en del af Furesø kommunes serviceniveau for personlig pleje. Du skal selv tage stilling til, hvad du mener, er kvalitetstid. Klippekort er IKKE hjemmehjælp efter serviceloven, men skal betragtes som et ekstra tilbud.

Hvordan kan du bruge klippekortet?

Du kan bruge klippekortet til en halv times hjælp en gang om ugen, eller du kan spare op og bruge klippekortstiden til en længere aktivitet. Der er med andre ord mulighed for fleksibilitet, alt afhængig af dine ønsker. Du kan højst spare op til fire timers samlet hjælp hver 8. uge.

Hvornår leveres klippekorttimer?

Du har mulighed for at bruge den ekstra tid med en af dine faste hjælpere på hverdage i tidsrummet fra sen formiddag og inden kl. 17.
Sammen med din hjælper aftaler du, hvordan du ønsker at bruge klippekortet.
Hvis du ønsker at opspare tid, skal du aftale tidspunkt for afvikling med leverandør en måned før du ønsker at bruge timerne.

Sidst opdateret 31. maj 2017

Kontakt

Center for Social og Sundhed

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4000
Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

Siden refererer til et pdf-dokument. Læsning kræver Adobe Reader.