Topbillede til fanebladet borger

Du kan blive vaccineret mod lungebetændelse

Mand der hoster
Vidste du, at 30 % af alle lungebetændelser skyldes bakterien pneumokok, som man kan blive vaccineret imod?

Hvert år rammes mange danskere af lungebetændelse på grund af bakterier eller virus. Ca. 30 % af alle lungebetændelser skyldes bakterien pneumokok, som du kan blive vaccineret for. Det er i princippet den samme vaccine, som indgår i børnevaccinationsprogrammet imod menigitis.

Statens Serum Institut anbefaler, at du overvejer vaccination, hvis du har en større risiko for at udvikle lungebetændelse, fordi lungebetændelse i så fald ofte kan være forbundet med længere tids sygdom.

Du har en større risiko for udvikle en pneumokok lungebetændelse, hvis du er over 65 år eller har en kronisk sygdom, som KOL, diabetes, hjertekar sygdom, astma mv..

Hvis du er over 65 år og desuden har KOL eller hjertesvigt har du en særlig forhøjet risiko for at få lungebetændelse, og kan være berettiget til tilskud til vaccinen, hvis du i øvrigt får særligt tilskud til medicin. Læs mere om tilskud til medicin på sundhed.dk

Tal med under alle omstændigheder først med din læge om muligheden for vaccination, og de fordele og ulemper, der kan være.

Sidst opdateret 31. maj 2017

Kontakt

Social- og Sundhedssekretariatet

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4000

E-mail: sundhed@furesoe.dk


Find Social- og Sundhedssekretariatet på Krak