Topbillede til fanebladet borger

At være pårørende

Som pårørende til en person med demens, kan der opstå mange spørgsmål i hverdagen og behov for at få viden og svar på spørgsmål. Nedenfor kan du se, hvad Furesø Kommune kan tilbyde dig som pårørende til en person med demens.

Pårørendegrupper

I en pårørendegruppe har du mulighed for at møde andre personer i samme situation. Der tales om dagligdagen, og man støtter hinanden til at komme videre. Demenskoordinator deltager hver gang, og der er mulighed for at tage emner op efter ønske.

Målgruppen er ægtefæller og samlevere. Voksne børn har mulighed for at deltage i pårørendeundervisning (se nedenfor). 

Der er flere forskellige grupper for ægtefæller, der tager udgangspunkt i hvordan personen med demens klarer sig:

  • bor på plejehjem
  • kommer i aktivitetstilbud
  • bor hjemme

Grupperne mødes hver en gang om måneden.


Er du interesseret i at deltage i en pårørendegruppe, kan du kontakte demenskoordinatorerne for nærmere oplysning og tilmelding, email: demens@furesoe.dk eller telefon 7235 5617.

 

Pårørendeundervisning

Der afholdes undervisningsforløb for pårørende to gange om året. Et forløb foregår over 3 måneder med 3 undervisningsgange.

Emnerne i undervisningen er bl.a. hvad er demens, problemer i hverdagen, hverdagens jura mm ligesom der er mulighed for at tilrettelægge undervisningen ud fra deltagernes behov.

Kommunens demenskoordinatorer tilbyder information, råd og vejledning om demens. Undervisningen vil være en blanding af oplæg, film og dialog.

Tilmelding og spørgsmål kan rettes til demenskoordinatorerne på mail: demens@furesoe.dk eller telefon 7235 5617.

Sidst opdateret 31. maj 2017

Kontakt

Demenskoordinator

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf. 7235 5617
E-mail: demens@furesoe.dk