Topbillede til fanebladet borger

Integrationsprogram

integrationsbillede af hænder

Integrationsprogrammet for personer over 18 år

Integrationsprogrammet skal sikre den hurtigst mulige og mest hensigtsmæssige integration i det danske samfund. Det skal ske ved at støtte de nye flygtninge og familiesammenførte i at tilegne sig de sproglige, kulturelle, faglige og øvrige forudsætninger, der er nødvendige. Alle nyankommne borgere med anden etnisk baggrund end dansk omfattes af Integrationsloven i de første tre år, hvor de har opholdstilladelse i Danmark.

Programmets specifikke indhold fastlægges individuelt i den enkelte udlændinges integrationskontrakt med kommunen. Integrationsprogrammet varer højest tre år og skal gennemsnitligt være 37 timer om ugen. Programmet skal indeholde danskundervisning og introduktion til det danske samfund. Når en flygtning får opholdstilladelse, får de automatisk arbejdstilladelse. Kommunen tilbyder jobtræning, opkvalificering, virksomhedspraktik eller ansættelse med løntilskud.

  Vi bestræber os på at holde svarene korte og klare. Det betyder, at der kan være detaljer eller nuancer, som svarene ikke belyser. Spørgsmålene/svarene afspejler mange af de spørgsmål, der er blevet rejst. Der vil løbende komme nye spørgsmål og svar.

  Sidst opdateret 27. juli 2018

  Kontakt

  Furesø Jobcenter

  Hvedemarken 3-5
  3520 Farum
  Tlf.: 7235 5100

  Skriv til os via Digital Post (borger)

  Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

  Åbningstider
  Telefon og ekspedition
  Mandag til onsdag kl. 10-14
  Torsdag kl. 10-17
  Fredag kl. 10-14

  For pressen