Topbillede til fanebladet borger

Opstartsmøde om nye bofællesskaber den 9. november 2015

Filmhusene
Drømmer du om mere fællesskab, at have legekammerater til børnene som nærmeste naboer, at få del i fælleshus og måske køkkenhave eller noget helt fjerde?

Så har du nu chancen for at være med til at skabe nye bofællesskaber i Furesø Kommunes smukke omgivelser.

Hvis drømmen er at flytte i bofællesskab, kan vejen fra drøm til virkelighed virke helt uoverskuelig. Det gælder uanset, om du er oppe i alderen eller en nystartet børnefamilie. Mange flirter med tanken, men hvad kræver det egentlig at komme i gang?

Det gav Furesø Kommune sit bud på den 9. november 2015 i Farum Kulturhus ved et opstartsmøde om nye bofællesskaber for alle interesserede. Arrangementet skulle oprindeligt holdes i caféen i Galaksen, Værløse, men grundet stor interesse, måtte det flyttes til større lokaler – og med rette: Mere end 180 interesserede mødte op.

På opstartsmødet, der blev åbnet af borgmester Ole Bondo Christensen, blev der informeret om Furesø Kommunes mange attraktive byggemuligheder med plads til bofællesskaber; blandt andet Flyvestation Værløse, der er under udvikling som en ny, bæredygtig bydel midt i enestående natur og historiske omgivelser.

Herefter fortalte Jacob Skjødt Nielsen fra Det Grønne Hus om de skridt, der er i processen med at etablere et bofællesskab og om, hvad der skal til for at komme i gang. Han kom blandt andet ind på hvad processen kræver af de involverede og hvad man skal være særligt opmærksom på.

Sidst på mødet blev der svaret på spørgsmål, og deltagerne diskuterede ivrigt deres tanker og visioner om bofællesskaber.

Aftenens materiale kan ses nederst på siden.

Efter opstartsmødet er der nu, for de deltagere, der er klar til at gå i gang med at danne deres egne bofællesskaber, mulighed for at deltage i et forløb på 3 workshops. Læs mere her

Her på Furesoe.dk kan du læse mere om bofællesskaber i Furesø Kommune eller blive klogere på udviklingen af Flyvestationen.

Har du flere spørgsmål, kan du kontakte Center for By og Miljø i Furesø Kommune på tlf. 72 35 54 20.

 

Sidst opdateret 12. november 2015

Kontakt

Center for By og Miljø

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4000

Skriv til os via Digital Post  (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

For pressen

Siden refererer til et pdf-dokument. Læsning kræver Adobe Reader.